Wysłany: Sob Lut 06, 2010 09:11 Co sądzicie o tych zespołach?
Co myślicie na temat zespołów takich, jak: Muse, Green Day, Linin Park, itd?
Ja osobiście myślę, iż te zespoły nagrywają bardzo dobre piosenki. Już od paru dobrych lat słucham Green Day i paru innych zespołów. (;
Bardzo przepraszam jeżeli taki wątek już był.
_________________ Advertising makes you think you have longed all your life for something you never even heard of before.
Kiedyś grali całkiem fajnie, ale ostatnie płyty to poracha.
Shadow. napisał/a:
Muse
Słyszałam ze 2 piosenki, więc nie mogę za dużo o nich powiedzieć.
_________________ Te brudne dworce,
Gdzie spotykam Ją,
Te tłumy które cicho klną.
Ten pijak, który mruczy coś przez sen,
Że PÓKI MY ŻYJEMY ona żyje też!
xyzy [Usunięty]
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 11:39
Dlaczego akurat te zespoły? Żaden nie ma ze sobą wspólnych powiązań, skąd takie skupisko? Jedynie Muse zdarza mi się słuchać, Linkin Park nie grają w moje gusta, GD czaaaaaaaaaasem coś mi się spodoba, ale ... jakoś nie bardzo, nie porywa mnie;)
Pomogła: 8 razy Wiek: 20 Dołączyła: 12 Sty 2010 Posty: 664 Skąd: z serca
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 12:19
GD namiętnie słuchałam w czasach licealnych, teraz już w sumie rzadki, jak się przypadkiem włączy. Ale lubię ich granie mimo, że jest trochę robione komercyjnie.
Linkin Park to zupełnie nie dla mnie, nie słuchałam ich nigdy jakoś szczególnie, ale Piosenka "numb" jest fenomenalna
Muse to tylko kojarzę z "can take my eyes off you". Wykonanie mi się podoba
_________________ Nie ma kobiet brzydkich...są tylko brzydsze ode mnie.
"Kobieta musi mieć dwie rzeczy: klasę i bajeczny urok" [Coco Chanel]
Linkin Park - kiedyś byłem uzależniony. Po przesłuchaniu najnowszej płyty 1.5 roku temu zaczęli mi się nudzić, ale sentyment pozostał. Szkoda, że teraz zmienili się w grupę, której słuchają 13-latki, które uważają, że to nie wiadomo jaki mocny metal.
Green Day - czasami słucham, ich piosenki bardzo wpadają w ucho. Lubię.
A co do "itd", to pewnie Ci chodzi o inne, słuchane namiętnie przez nastolatki zespoły? To jako przykłady można dać :
My Chemical Romance (nawet lubię, płyta The Black Parade jest dobra),
30 Seconds To Mars, od których lubię tylko Battle Of One i nie rozumiem ich fenomenu.
Simple Plan - leciutko, nieskomplikowanie. Kiedyś słuchałem paru piosenek. Teraz to czysta komercja.
Fall Out Boy - ostatnią płytą zmienili granie na szajs. A szkoda, bo poprzednie albumy były fajne.
Ale dla mnie te zespoły są już zbyt... Lekkie
_________________ "Muzyka jest twarzą Boga" - John Frusciante Każdy film oglądany w dobrym towarzystwie zasługuje na Oscara.
"Jaką miarką kto mierzył, taką mu odmierzą:
Pan nie chciał wierzyć innym, dziś panu nie wierzą."
Pomógł: 35 razy Wiek: 100 Dołączył: 22 Sie 2009 Posty: 1493 Skąd: Miasto Soli/Eureka
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 15:27
Skąd pomysł akurat na takie zestawienie?
Muse - lubię ich bardzo, może nie bardzo, bardzo, bardzo, nie są ścisłą czołówką, ale po prostu bardzo lubię. Szczególnie płyta "Origin Symetry" przypadła mi do gustu.
Linkin Park - pierwsze dwie płyty mieli okej i przyjemnie się ich słuchało, ale ostatnia to kicz do potęgi n-tej.
Green Day - komercyjna emo chała! Wprawdzie na początku swojej kariery mieli niezłe płyty, punkopodobne, choć zawsze mnie jednak irytował ten pedalski wokal. Przez to nie mogli też się stać takim, prawdziwym punkowym zespołem. W ostatnich latach zeszli już na psy zupełnie, zwłaszcza gdy amerykańsko zidiocieli. Działają mi na nerwy jak mało który inny zespół.
_________________ "Jeśli miałbym nagrać płytę dla Amerykanów, byłaby to w całości płyta instrumentalna. Amerykanie są tak głupi, że niemożliwe jest tłumaczenie im słowami" - Andrew Eldritch, wokalista jednego z najlepszych zespołów świata The Sisters of Mercy
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Sty 2010 Posty: 233 Skąd: Jo je stela
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 12:00
Muse - znam tylko jedną piosenkę i to w dodatku cover: Can't Take My Eyes Off You bo ost szukałem tabów do tego i przez przypadek na to wpadłem
Green Day - nie jestem jakiem fanem, ale lubię sobie ich czasem posłuchać;] + genialny występ w kinowej wersji "The Simpsons" :p
Linkin Park - lubiany i często słuchany ;]
_________________ Jakiś debil otworzył puszkę Puszkę Pandory i znalazł w niej ołówek...
TheSonglessBird [Usunięty]
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 12:02
Muse - większej styczności nie miałem, nie najgorsze granie jednak nie mój klimat
Green Day - o jejku to ma być punk ech
Linkin Park - słuchałem kilka lat temu, wtedy mi się podobało a teraz omijam szerokim łukiem.
Zgadzam się. Jakiś czas temu coś słuchałam , ale szybko mi się znudzili.
Co do Green Day - jakieś 2,3 piosenki słyszałam- szczególnie mnie nie pociągają
Muse- nie znam