forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
gdy lubisz spedzac czas a nie możesz
Autor Wiadomość
da_man 
Nowicjusz
świrnięty

Wysłany: Wto Lip 20, 2010 22:37   gdy lubisz spedzac czas a nie możesz

witam forumowiczów ew. "wiczki".
więc! nie rozpisując się nadto. przejdę od razu do sedna.

w tym roku na prawdę okropnie spędzam wakacje. "pewnikiem" zastanawiacie się czemuż to! słoneczko świeci, picie za 59gr. z Tesco jest [swoją drogą drożyzna], kumple są.....
no właśnie kumple! od zakończenia gimnazjum. moje życie towarzyskie zdechło szybciej niż alkoholik bez"malutkiej wody". nie mam zamiaru opowiadać jak to wszystko się potoczyło
ale z całej bandy "przyjaciół" został mi tylko jeden koleżka, ów który wyleguje się teraz na plaży kilometry stąd. a jestem bardzo towarzyska osobą i doskwiera mi samotność.
i myśl że gdy inni "balują"[tak wiem że używam dziwnych sformułowań]. ja siedzę i wypisuje jakieś bzdety na tym forum!

dobra!teraz czego od was żądam moje smerfy!
dzielcie się doświadczeniami, jakaś rada nie zawadzi, no i "grzejcie się w blasku mego pióra"!!!

POZDRO! da_man

lvlaarcin
Nowicjusz

Wysłany: Sro Lip 21, 2010 08:50   

spać spać spać ;d a tak poważnie , też mam niewielu kolegów , przyjaciół może jeden ale to też taki podchodzący pod kolegę , gram w piłkę, śpię;d i siedzę w necie ,; d

Ona_92 
Nowicjusz
z mokrą głową.

Wysłany: Wto Lip 27, 2010 03:45   

Skoro jesteś towarzyską osobą, to zamiast dręczyć siebie samego samotnym spędzaniem wakacji i skoro jedyny kolega wyjechał, może wybierz się na jakąś dyskotekę, czy inną imprezę, albo po prostu wyjdź z domu... i poszukaj jeszcze jednej bratniej duszy. A być może niejedną znajdziesz. Bo skoro jesteś towarzyski, to raczej otwarty na nowe znajomości. :) poza tym jak napisał wyżej lvlaarcin, wakacje to również czas żeby się porządnie wyspać. Ale samo spanie jednak nie wystarczy. No chyba, że.. no bo jesteś towarzyską osobą... nie musisz spać sam. :) :D

tolerancja16 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Lip 27, 2010 11:55   

Mi się wydaje, że skoro jesteś typem osoby towarzyskiej, to zapewne komunikowanie się z innymi ludźmi nie sprawia Ci wielu problemów. Może po prostu powinnaś ' odświeżyć ' stare znajomości z gimnazjum, jeżeli były jakieś spięcia, to to wyjaśnić. Przecież wśród tamtych znajomych na pewno jest ktoś, komu na Tobie zależy.

Offss 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Lip 27, 2010 17:58   

Nie siedź w domu to po pierwsze:)

Umów się z aktualnymi znajomymi na jakieś wyjście do kina, na pizze, kebab - cokolwiek. Jeśli się nie uda to świat się nie zawali. Weź mp3, słuchawki, rower i jedz (może znajdziesz jakieś miejsce gdzie spotkasz rówieśników, wystarczy zagadać). Kiedyś rowerem jeździłem na działkę i jej okolice, poznałem kilku ciekawych ludzi :D

jelopka 
Nowicjusz

Wysłany: Czw Lip 29, 2010 08:43   

To może jakiś sport zacznij trenować ? Może bieganie ? ;)
Wszystko będzie lepsze od siedzenia w domu !
"Możemy udawać, że nam tego nie mówiono, ale wszyscy słyszeliśmy przysłowia, filozofów, dziadków, ostrzegających nas przed marnowaniem czasu. Słyszeliśmy cholernych poetów nakazujących nam chwytać dzień."

mentus
Nowicjusz

Wysłany: Sob Lip 31, 2010 19:11   

Mam podobnie jak ty ;P
wlasnie skonczylem gimnazjum i praktycznie z nikim z mojej klasy,czy nawet z nikim z tej szkoly nie utrzymuje kontaktu
a jak wypelniam wolny czas?
Gram w pilke codziennie , na rowerku jezdze ;P
Jest duzo roznych metod na nude
Jestem i wyrokiem, nawet sędzią, nawet katem"

da_man 
Nowicjusz
świrnięty

Wysłany: Czw Sie 12, 2010 20:06   

wielkie dzięki za odpowiedź i przyjazne nastawienie. Mam nadzieje iż w nowej szkole spotkam kogoś wartego uwagi. Naprawdę zrobiło mi się milo gdy usłyszałem [a raczej "uwidzialem"] tak pozytywne i jak już wcześniej wspominałem wypowiedzi.
padły także sugestie odnoszące się do aktywności fizycznej. [och jak ja za tym tęsknie... zwichnięcie rzepki w pogo ;p]

pozdro! da_man

Mokate 
Moderator

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Pią Sie 13, 2010 06:40   

da_man, ja przesiaduje całe dnie przed komputerem i patrzę się w lusterko gdy doskwiera mi samotność. Polecam !

"Kobieta musi mieć dwie rzeczy: klasę i bajeczny urok" [Coco Chanel]

http://www.pogadajznami.p...p=539478#539478

urke93 
Zaawansowany
Non omnis moriar.

Pomogła: 26 razy
Wysłany: Sob Sie 21, 2010 05:41   

A co do tych urwanych kontaktów z gim. to jeszcze nic nie jest przesądzone. Przeważnie w wakacje ludzie cieszą się, że wreszcie udaje im się wyrwać od starych znajomych, mają nadzieję, na nowe znajomości, bo przecież w końcu idą do LO, a jak wiadomo "życie po gimnazjum się zmienia" :p Ale minie raptem kilka miesięcy w nowej szkole, a już któreś z was, to bardziej sentymentalne, będzie chciało zorganizować spotkanie w starym składzie, jakieś "wspominki" jak to było fajnie, gdy niewiele się trzeba było uczyć i nauczyciele się też jakoś tak mniej czepiali. No i przecież trzeba się też podzielić wrażeniami :D

zielona_herbata 
Praktykant
abstracion

Pomogła: 12 razy
Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Sob Sie 21, 2010 07:06   

da_man, masz psa? Jeśli tak to radzę spacerek.
Nie ma w okolicy jakiegoś boiska? Idź tam! Ktoś będzie na pewno grał, zapytaj czy możesz się przyłączyć. Wybierz się na basen, na park. Nie siedź w domu! Tak na pewno nikogo nie poznasz!

pozdrawienia dla Gość .

DarekI 
Nowicjusz
Wielbiciel blondynek

Ostrzeżeń:
 2/4/6
Wysłany: Sob Sie 21, 2010 20:03   

Samemu prawie nic nie ma sensu. Znajdziesz sobie jakies zajecie i Ci sie znudzi za 10 min. Rok temu zaraz przed wakacjami przeprowadzilem sie na jakies zad*pie, w okolicy same gowniarze nie bylo nawet z kim pogadac. Modlilem sie zeby sie juz szkola zaczela.
Pobiegaj sobie np wieczorem jak juz jest ciemno, moze Ci sie spodoba i sie uzaleznisz tak jak ja.

Speedy 
Dyskutant
..szybki.

Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Sob Sie 21, 2010 20:06   

da_man, nie przejmuj się.
też nie mam lepiej :p

marciol 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Sie 22, 2010 10:35   

Wez pilke do kosza i idz na boisko;)