nawet w wieku 16 lat można o tym wiedzieć sporo. Szczególnie jak się ma ojca lub matkę alkoholika. Nie kótrzy mają taki sposów na zapomnienie o problemach. Znowu inni po wypiciu robią sobie jeszcze większe problemy. Ja przyznaję, zdarzyło mi sie do tej pory zaliczyć parę zgonów, ale to nie dlatego że chciałam zabłysnąć w towarzystwie tak jak ktoś już napisał. Po prostu, chciałam zobaczyć jak to jest, a następycm razem były inne powody..
_________________ ` sekunda, koniec, wbite ostrze. płonie krew, znika śmiech, z życia nonsens.
Jak dla mnie kobieta może sobie wypić ale na 100% nie upić, nie smaczne.
Do tego dodam że kobiety/dziewczyny nie powinny pić piwa, tylko jakieś drinki, jakoś wizerunek dziewczyny z piwem mi nie odpowiada.
Mężczyźnie można, kobiecie nie hmm.. jaka tu panuje dyskryminacja
.......obojętnie jaka płeć, trzeba trzymać umiar. Chyba, że ktoś nie potrafi, wtedy szkoda nawet patrzeć :p
Pomogła: 1 raz Wiek: 18 Dołączyła: 25 Gru 2007 Posty: 104 Skąd: z Krakowa
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 08:23
Alkohol jest dla ludzi, byle z umiarem. Obojętnie czy upija się facet czy dziewczyna - jest to dla mnie niesmaczne i irytujące. Jak ktoś nie ma umiaru, to nie powinien chodzić na zakrapiane imprezy, tylko zostać w domu, żeby nie robić wstydu osobie towarzyszącej a z siebie samego/samej - palanta.
Pozdrawiam
_________________ "Płyń z wiatrem w plecy i twarzą do słońca, na falach losu tańcząc z gwiazdami." /"Blow"/
czy kobieta czy facet to bez różnicy, każdy powinien wiedzieć kiedy przestać. wiadomo, że wszystko jest dla ludzi [powtórzę się, tak jak poprzednicy ;p] ale z umiarem i z głową.
_________________ łapię chwile ulotne jak ulotka...
Pieprzcie się, to szowinizm jest, kiedy faceci mówią, co kobiecie przystoi. To jest rażące. Nie obchodzi mnie równouprawnienie, ale bez przegięć, kobiecie nie wolno palić, pić, przeklinać, tymczasem wolno jej w takim stopniu, jak facetowi! Każdy powinien znać umiar w piciu, kobiety może szczególnie, żeby się nie dać przelecieć, ale wygląda jak wygląda - u obu płci.
_________________ That's why I'm lonely
I'm so lonely
But I know what I'm gonna do -
I'm gonna ride on...
Można również powiedzieć "Mężczyźni i picie?" Oczywiście, kobiety z natury są delikatniejsze, itd, itp, ale alkohol jest dla wszystkich. Choć osobiście nie pochwalam spożywania alkoholu zarówno przez kobiety, jak i przez mężczyzn.
_________________ "Trzeba słuchać muzyki życia.
Większość słucha tylko dysonansów..."
~Theodor Fontane.
Zacznijmy od tego ze alko to syf, istnieją lepsze, mniej szkodliwe, a mimo to nie tak popularne używki. Jesli chodzi o pijące dziewczyny to ok ale imo powinny mocniej trzymać fason tzn. widok mającego problemy z równowagą faceta tak nie kłuje w oczy jak w przypadku płciu żeńskiej. Osobiście o wiele bardziej cenie, szanuje a i bardziej atrakcyjne wydają mi się dziewczyny/kobiety mocno wstrzemięźliwe jeśli chodzi o spożywanie alkoholu, nawet przy zdecydowanie sprzyjającej ku temu okazji ;).
_________________ The pain you feel today, will be the strength you feel tomorrow. Don't let somebody tell you, that you can't do something, you want it, go and get it! PERIOD!
jak juz pić to z umiarem, co prawda ja sie jeszcze nie przekonalam jak to jest sie uchlać do nieprzytomności, ale czasem jak patrze na inne dziewczyny to mi sie ich żal robi...
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 04 Sie 2010 Posty: 143 Skąd: łdż
Wysłany: Sro Sie 04, 2010 19:39
Ja sądzę, że nie ma nic złego w pożądnym schlaniu sie raz na jakiś czas. Byleby nie doprowadzić się do takiego stanu, w którym przestaje być to już przyjemnością, a staje się niekończącą się serią sensacji żołądkowych.
Nie jestem feministką, ale na prawdę bardzo mnie wkurza to, że faceci twierdzą, że im wypada, a nam już nie. Sądzę, że wszyscy powinniśmy znać umiar i wiedzieć, kiedy możemy sobie pozwolić na 'tę słodką chwilę zapomnienia', a kiedy powinniśmy się jednak ograniczyć do tych kilku drinków.
Ale co do Twojego posta, chyba trochę przesadzasz, bo po tym, co napisałeś odnoszę wrażenie, że to był tylko taki jednorazowy numer. Kiedyś się upiłam z moim byłym. On też był pijany, ale nie tak bardzo jak ja. I wcale nie miał mi tego za złe, opiekował się mną i odprowadził mnie do domu, chociaż mieszka daleko ode mnie. Oczywiście przeprosiłam go za to nastepnego dnia, ale nie miał do mnie pretensji. i tak wg. mnie powinien się zachować każdy chłopak. Tak samo z dziewczyną. No, chyba, że sytuacja powtarzałaby się często i miała coraz to gorsze następstwa. W przypadku jednorazowych 'akcji', powinno się mieć więcej tolerancji.