moim zdaniem powinnaś się golić "tam" jak to nazwałaś.. ; )
Szczególnie, gdy jest lato i jesteś w stroju kąpielowym, to strasznie widać jeśli Ci jakieś włosy wystają.. Pozdrawiam ; p
A ja jestem ciekawa, jaki jest sens tematu, w którym wszyscy się tylko w kółko powtarzają, cóż
A żeby było do tematu: też uważam, że to zależy od Ciebie. Wygodniej Ci, jak się 'tam' ogolisz? To się ogol. Nie? To tego nie rób.
_________________ "...Kiedy myślimy o kimś, zostając bez niego..."
28.05.1992r. - 21.02.2008r. [*]
Nigdy o Tobie nie zapomnę...
Również jestem tego zdania, że najlepiej się golić. Wygląda to dużo estetyczniej i jest to bardziej higieniczne. A jakie znacie sposoby na najlepszą, bezbolesną metode depilacji miejsc intymnych, bo zwykła maszynka już przyprawia mnie o ból głowy, a z czasem włoski stają się twardsze i grubsze.
wszyscy gadacie o higienie itp. a chyba mało na ten temat wiecie. Właśnie te wsłosy powinny być, bo chronią przed bakteriami. Kobiety przez wieki się nie goliły i żyły.
_________________ Milan Milan solo con te Milan Milan sempre per te
To czy sie goli czy nie to zależy tylko i wyłącznie od własnej opinia i własnych przekonań. Moje zdanie jest takie, że należałoby się golić, jeśli uważasz inaczej to twoje zdanie, każdy ma prawo się wypowiedzieć. Może i masz racje, że kobiety kiedyś się nie goliły i żyły, ale czasy się zmieniły gdybyś nie zauważyła i po prostu wygląda to dużo estetyczniej i widać, że kobieta dba o siebie w ten sposób. Ale możesz zostać przy swoim zdaniu, każdy ma do tego prawo.
To zależy od Ciebie, każdy ma prawo wyboru. Moim zdaniem dziewczyny powinny golić miejsca intymne, wygląda to estetyczniej, a nawet jeżeli nie ma dla kogo "wyglądać", to dla mnie jest po prostu wygodniejsze i czuję się wtedy o wiele bardziej komfortowo. Ale decyzja należy do Ciebie.
Najlepsze są odpowiedzi w stylu "golić, bo faceci takie wolą", szczególnie ta o rozchylaniu nóg. A co taką 15-latkę obchodzi facet i jego upodobania względem jej krocza?
Gyal1204 napisał/a:
A jakie znacie sposoby na najlepszą, bezbolesną metodę depilacji miejsc intymnych, bo zwykła maszynka już przyprawia mnie o ból głowy, a z czasem włoski stają się twardsze i grubsze.
Jako że eksperymentowałam na sobie sporo od klasycznej maszynki, przez kremy, woski aż po depilator, to powiem że najlepsza jest maszynka+pianka do golenia.
Najlepsze są odpowiedzi w stylu "golić, bo faceci takie wolą", szczególnie ta o rozchylaniu nóg. A co taką 15-latkę obchodzi facet i jego upodobania względem jej krocza?
Ano wiele moja droga, świat się zmienia. Kwestia estetyki jest względna, no ale wątpię, by komukolwiek podobały się czarne puszki wystające spod bikini. A koledzy w takim trudnym wieku MUSZĄ interesować się takimi sprawami, co by być na czasie i nie zostać posądzonymi o homoseksualizm. Dziewczyny natomiast MUSZĄ dbać o siebie, co by również być akceptowane przez społeczeństwo i pożądane przez chłopców. Tak to działa, ale o tym zapewne wiesz.
_________________ Każdy człowiek ma w sobie własne prawo; chwała lub upokorzenie, nagroda czy kara – mają początek w nim samym.
Myślę, że nie ma na to jednoznacznej odpowiedzi. Bardzo wątpię, żeby większość ludzi popierała golenie. Osobiście nie popieram tego.
Poza tym myślę, że to indywidualna sprawa każdego. A jeśli chodzi o chłopaka, to można przecież zwyczajnie z nim o tym porozmawiać i zapytać wprost - jak woli. Tak się składa, że mój jest przeciw I myślę że to nie jest jeden taki przypadek na milion...
Więc ja się nie golę. Oczywiście jeśli chodzi o względy estetyczne - zwłaszcza w lecie - bardzo pilnuję, żeby mi nic nie "wyłaziło" spod bikini. Z reguły wtedy "skracam" trochę owłosienie, ale nie golę. Całkiem golę tylko te kilka włosków ''wystających" poza bikini.
To tyle mojego zdania na ten temat. I wcale nie sądzę żeby ogolone = seksowne.
_________________ 'Agape – to jest miłość prawdziwa i bezwarunkowa.
Jeśli druga osoba, którą kochasz, może być szczęśliwsza bez Ciebie, pozwól jej być szczęśliwą w imię swojej miłości.'