Nie lubię siedzieć w domu przy książkach. Odrabiam prace domowe, czytam notatki z lekcji i tyle. No ale oczywiście jak chce poprawić ocenę czy coś to potrafię uczyć się i pare godzin.
_________________ "Pamiętasz, kiedy niebo to niebieski pasek u góry kartki? I kiedy nauczyciel mówi ci, że tak naprawdę niebo zajmuje cała wolną przestrzeń na rysunku. I to jest ta chwila,kiedy życie zaczyna być coraz bardziej skomplikowane."
tyle ile odrobienie pracy domowej trwa i najczęściej na tym koniec, ewentualnie do jakiejś kartkówki przeczytam to, co mam w zeszycie, zajrzę do książki i jest, ale żeby siedzieć nad tym określoną ilość czasu codziennie, nie.
nauka.. coś czego nie lubię..
ale z drugiej strony.. <myśli>
nie mam zamiaru całe życie pracować za najniższą krajową!!!!
więc edukować się trzeba jeśli chce się coś osiągnąć..
Ja większość rzeczy zapamiętuje z lekcji i w domu tylko przed sprawdzianami takimi większymi to najwyżej 2 godziny nigdy jeszcze tego nie przekroczyłam ;]
_________________ Miłość to odkrycie, że rzeczywistość jest piękniejsza od marzeń.
Uczę się tylko przed sprawdzianami. Poświęcam na to góra 2 godziny w tygodniu. Wystarcza
_________________ 'Agape – to jest miłość prawdziwa i bezwarunkowa.
Jeśli druga osoba, którą kochasz, może być szczęśliwsza bez Ciebie, pozwól jej być szczęśliwą w imię swojej miłości.'
Pomogła: 13 razy Wiek: 16 Dołączyła: 25 Sie 2007 Posty: 1954 Skąd: z Opoczna
Wysłany: Nie Sie 01, 2010 04:02
Zależy z jakiego przedmiotu. Bywało, że do wosu i historii uczyłam się cały dzień. Ale na przykład do chemii, biologii czy fizyki prawie w ogóle, bo mi to jest niepotrzebne.
_________________ Nudno jest tu bez ciebie. Nudno do obłędu!
Jestem jeszcze wraz z wiewiórką i pieskiem,
Piszę, czytam i palę, wciąż mam oczy niebieskie,
Lecz to wszystko tylko siłą rozpędu.
Czasem nie uczyłam się wcale, ale do sprawdzianów z biologii i historii po pięć godzin, co i tak dawało mi ocenę dostateczną. ;] Uroki chodzenia do najlepszej szkoły i klasy w mieście oraz posiadanie nawiedzonych, wymagających nauczycieli...
_________________ "Trzeba słuchać muzyki życia.
Większość słucha tylko dysonansów..."
~Theodor Fontane.