Wysłany: Pią Lut 12, 2010 14:26 Wojciech Cejrowski - Boso przez Świat.
Co sądzicie o tym programie? Ja mam zgrane z neta wszystkie odcinki jak mi sie zachce oglądam...
Bardzo fajny jest odcinek np. Amazonia.
Duzo mozna sie dowiedziec o tamtych ludziach i kulturach.
Strasznie mnie wciagnal i zaciekawil ten program
Jak leci w telewizji to oglądam.
Też uważam że jest ciekawym programem podróżniczym.Dostał w końcu nagrodę.
Wszystkie odcinki mi się podobają można się dużo dowiedzieć o plemionach i ziemiach zamieszkiwanych przez tubylców w naszych czasach.Bardzo fajne są odcinki gdzie wydobywane są kryształy,bardzo podoba mi się proces ich wydobycia i cała konserwacja.
Lubię Cejrowskiego i uważam, że bardzo fajnie prowadzi ten program. Tak życiowo i zabawnie zarazem. Kiedy to oglądam czas mija mi niespodziewanie szybko.
Dokladnie. Wojciech to fajny gość ;D. Fajne ma teksty, kiedyś coś długo gadał a za nim murzynka coś szyła a on: Ciekawe czy ona to zrozumie i ją to nie nudzi .
Także dzisiaj na wieczór na DVD ogladam odcinek: Z kamerą i strzelbą do dzikich plemion.
Pomógł: 5 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 559 Skąd: imperium zła
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 17:50
Samego Cejrowskiego nie lubię za poglądy, ale z drugiej strony szanuję za to jak je broni. Jego program zaś jest naprawdę wart oglądania - tak powinny wyglądać programy podróżnicze (;
_________________ Darkness, light, word, existence.
Could it be false?
Pomógł: 35 razy Wiek: 100 Dołączył: 22 Sie 2009 Posty: 1490 Skąd: Miasto Soli/Eureka
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 04:57
Myślę to samo dokładnie, co powiedział jelczurr. Nie do końca zgadzam się z poglądami tego pana, ale ważne, że je broni i wie czego chce, a takich ludzi często brakuje w naszym kraju.
Natomiast jako podróżnik jest wprost moim idolem. Jego książki są genialne, a sam program też. WC Kwadrans swego czasu też był niezły.
Wracając jednak do tematu czyli "Boso prez świat" to potrafi opowiadać tak ciekawie, że aż wgniata mnie w fotel i chętnie słucham co ma do powiedzenia. Wiele z takich programów mogę wynieść.
_________________ "Jeśli miałbym nagrać płytę dla Amerykanów, byłaby to w całości płyta instrumentalna. Amerykanie są tak głupi, że niemożliwe jest tłumaczenie im słowami" - Andrew Eldritch, wokalista jednego z najlepszych zespołów świata The Sisters of Mercy
I co najważniejsze - jego programy są prawdiwe, nie ma w nich sztuczności, facet opowiada o wszystkim prosto i na temat. O zwyczajach, żywności innych ludzi. Kurcze, aż bym sobie Wojtka obejrzałą
Co do poglądów, fakt. Ja też nie zgadzam się z większościa, ale to jak ich broni wzbudza we mnie szacunek do tego pana.
_________________ On the floor of Tokyo
Or down in London town to go, go
With the record selection
With the mirror reflection
I'm dancing with myself
Moim zdaniem, Cejrowski w pełni sobie zasłużył na tą nagrodę, którą podobno dostał, właśnie za 'Boso przez świat'.
Zawsze gdy natrafię, to oglądam. Bardzo mi się podoba sposób, w jaki opisuje on kulturę, tradycje, wierzenia i sposób na przetrwanie różnych ludzi, na całym świecie.
_________________ Czasami cygaro, jest tylko cygarem. Niczym więcej.
S. Freud
nie lubię Cejrowskiego, jakoś działa mi na nerwy, ale Boso przez świat mi się podoba, ciekawy program. ogółem nie lubię historii jakiś plemion, itp, ale tam jest to tak zrobione że naprawdę jest to interesujące. jak trafię to oglądam.:)
_________________ łapię chwile ulotne jak ulotka...