Wysłany: Wto Lip 20, 2010 18:56
Uważam sie za mistrza w tym temacie 112 usprawiedliwionych godzin w roku szkolnym wole iśc do kina z dziewczną lub do kumpla po grac na konsoli niz siedziec i nudzic sie w klasie
Często podrabiałam podpisy rodziców innych uczniów. Chciałabym nieraz swojej matki, ale niestety dość często mnie zwalnia i wychowawca zna doskonale jej pismo.
_________________ Walk, walk fashion baby!
Work it !
Move that bitch crazy!
Walk, walk passion baby!
Work it!
I'm a free bitch, baby!
U mnie albo zwolnienie lekarskie albo zwolnienie i telefon do wychowawcy od rodzica tylko wtedy usprawiedliwia
u mnie było to samo, jednak miałam na to całkowicie wylane. Matka miała niezły ubaw z tych durnych telefonów.
Moja wychowawczyni i w ogóle całe to liceum było porąbane.
telefon do wychowawcy od rodzica tylko wtedy usprawiedliwia
U mnie nawet to zabronione było, więc nawet jak Cię nie było, bo byłeś chory, a usprawiedliwienia od rodziców/zwolnienia od lekarza (bo to akurat im obojętne w mojej szkole, co się przyniesie), to masz problem duży, bo nie ma usprawiedliwiania przez telefon.
_________________ "...Kiedy myślimy o kimś, zostając bez niego..."
28.05.1992r. - 21.02.2008r. [*]
Nigdy o Tobie nie zapomnę...
Nigdy tego nie robiłem. Jak chciałem to rodzice pisali. Nie zdarzało się to często, ale tak właśnie było. Miałem niezły ubaw z tego jak dziewczyny z klasy podrabiały zwolnienia z w-fu byle tylko nie ćwiczyć.
A w szkole u wychowawcy wystarczyło od rodziców, ale wklejone do specjalnego zeszytu. Na w-fie chciał z początku od lekarza tylko, ale potem przystał na pomysł z zeszytem.
_________________ Land of bear and land of eagle
Land that gave us birth and blessing
Land that called us ever homeward
We will go home across the mountains..
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 11 Maj 2010 Posty: 485 Skąd: Swarzędz/Mońki
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 07:14
Nie ma takiej opcji. Miałam takie fory w gimnazjum, że nawet jeśli poszłam na wagary wychowawczyni usprawiedliwiała sama z siebie po prostu zwalniając i mówiąc, że to zawody sportowe, a to konkursy przedmiotowe, a to olimpiady, a to akcje charytatywne, a to wyjazdy jako przewodnik dla szkoły podstawowej, itp.
Ciekawi mnie jak będzie w LO, w każdym razie do tej pory nie miałam nigdy z tym problemów.
_________________ Umrze naród, w którym umarli bohaterowie.
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 27 Mar 2010 Posty: 591 Skąd: Swarzędz/Poznań
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 13:28
tabazanka napisał/a:
Miałam takie fory w gimnazjum, że nawet jeśli poszłam na wagary wychowawczyni usprawiedliwiała sama z siebie po prostu zwalniając i mówiąc, że to zawody sportowe, a to konkursy przedmiotowe, a to olimpiady, a to akcje charytatywne, a to wyjazdy jako przewodnik dla szkoły podstawowej, itp.
Dokładnie.
A jeśli już to miałam mały układ z mamą. Potrafię zrobić prawie identyczny podpis jak mama, więc wszystkie usprawiedliwienia i zwolnienia pisałam sama. Moja mama doszła do wniosku, że mi ufa i jestem na tyle odpowiedzialna, że nie zawalę, a przynajmniej ona nie będzie się martwić czy mam jakieś godziny.
_________________ Szukam cię, a gdy cię widzę,
udaję, że cię nie widzę.
Kocham cię, a gdy cię spotkam,
udaję, że cię nie kocham.
Zginę przez ciebie, nim zginę,
krzyknę, że ginę przypadkiem...
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 13:42
Jak ja mialem nieciekawy dzien w szkole to tez pisalem sam a kumpela podpisywala. Tylko zeby taki proceder byl niezaklocony to opuszczalem 1 dzien w miesiacu. Przynajmniej mogli odpoczac ode mnie
Ja zawsze od dawien dawna piszę sobie usprawiedliwienia sama, tylko mamie albo tacie daję do podpisu (jeśli chodzi o te "legalne nieobecności". Żeby usprawiedliwić wagary, po prostu dopisuję resztę do usprawiedliwienia (ale już po tym jak rodzice podpiszą). Wcześniej oczywiście zostawiam sobie miejsce, żeby się zmieściło. Niezawodny sposób.
jeżeli chodzi o podrabianie usprawiedliwień to piszę sama, ale daje do podpisu rodzicom i wtedy jest ok. Zatem często zdarza mi się podrabiać zgody na miasto ( u nas niestety trzeba)
ale już idę do gim, więc raczej nie bd musiała
heh , ile razy to sie robilo ;D
Pamietam jak raz wpadlem
zamiast podpisac sie imieniem mojej matki (zawsze tak robilem) ,wpisalem swoje i wychowawczyni wykonala telefon do rodzica ;P
...Ale nie poddaje sie !
Bardziej uwazam na to co pisze,owszem
_________________ "Szatanem jestem złym, aniołem z aureolą
Wrogiem i kochankiem, aktorem z ulubioną rolą
Dopełnieniem świata, oceanem, pustą szklanką
Jestem i wyrokiem, nawet sędzią, nawet katem"
Mi zawsze lekarz wystawia. ; )
Lub ide do mamy z tekstem: Mamo, nie umiem na polaka. Moge nie iść do Szkoły.? Lub mówie że mamy jakieś wyjście a nie mamy. x D
A na w-fie to podrabia sie. x D Zależy co jest.